dimarts, 8 de maig del 2012

Trail Marathon Roses - Cap de Creus...


Aquesta setmana una marató de muntanya, els Intrèkkids participants havíem de ser en Josep, i en Peio, que havien d’estrenar-se en la distància, i en Carles, però per qüestions familiars en Josep no hi pot participar.

Perfil de la cursa...
Ens trobem al port de Roses a dos quarts de nou del vespre, mitja horeta abans de la sortida de la cursa, revisem l’equip, alguns més complert altres menys, col·locar-se el dorsal i el xip i cap a esperar la sortida, tot fent quatre estiraments, al final decidim no escalfar, ja farem servir els primers quilòmetres per entrar en calor. Poc a poc s’acosta el moment de la sortida i el port s’omple amb més de cinc cents corredors i corredores repartits en tres modalitats.

A les nou en punt comença la cursa. Fem un parell de quilòmetres pels carres de Roses per tal d’estirar una mica el grup, quan deixem l’asfalt i apareixen les primeres traces de terra comença a estirar-se de veritat, doncs ens trobem amb la pujada al pic de l’Àliga, pica força, així que toca agafar-s’ho amb calma hi ha molts quilòmetres per endavant. 

Sortint del port de Roses
La baixada és complicada i més tenint en compte que el grup encara és molt nombrós. A mitja baixada hi ha un embós considerable per un accident, un noi, l’Eduard Cabarrocas, ha caigut i sembla que s’ha fet mal de veritat tothom s’hi atura per intentar ajudar, però a la que hi ha massa gent és millor fer via i no molestar. A l’arribada ens indiquen que amb una arrel s’ha fet un tall força lleig a la cuixa, que ha perdut molta sang i ha hagut de ser evacuat en helicòpter, unes hores a l’hospital de Figueres i cap a casa. Esperem que no sigui gran cosa i en un tres i no res pugui tornar a gaudir de la muntanya, ànims.

Rescat durant la cursa, ànims Eduard que això no ha estat res!!!
Després d’un primer tall força tècnic el terreny canvia i es fa de més bon córrer. Després d’un tram planer, torna a pujar en direcció al coll de Sant Genis, trobem el primer avituallament en el punt on es creua la carretera de Cadaqués. La pujada és llarga i amb un bon desnivell, no en va és el punt més dur de la prova, que per sort ens trobem només de començar, quan les forces estan quasi intactes. En arribar a dalt del Coll desviament a l’esquerra, els maratonians quedem sols encarant la carena de la serra de Verdera.

És el tram més lent i més tècnic de la cursa, comença amb rampes dures, per convertir-se en un puja i baixa rocós, on fins hi tot toca grimpar una miqueta. Son poc més de dos quilòmetres que es fan molt i molt poc a poc, fins a arribar al castell de Sant Salvador.

La baixada fins a Sant Pere no te gran dificultat, alguna pedra mal fotuda però res que no es pugui superar. Un cop allà, el terreny és pla fins al començament del corriol que baixa a La Selva de Mar. En dos quilòmetres mal comptats s’arriba a La Selva de Mar, travessem el poble i toca fer uns tres quilòmetres en pla per arribar al Port de la Selva.

Seguidament enfilem cap a Cadaqués per Puig Bufadors, la pujada és suau, però ja es noten els quilòmetres i el desnivell. Al mas Bufadors ens trobem amb un quart avituallament, perfectament col·locat per agafar forces de cares a la pujada.  Estem al bell mig de la cursa. Després d’hidratar-me i menjar a córrer de nou, el tram que ens porta a la baixada a Cadaqués és molt bo per córrer,  al arribar al començament de la baixada la vista de Cadaqués és espatarrant. Arribant a Cadaqués  una mica de volteta pels carrers i avituallament.

Deixem Cadaqués i ens dirigim al camí de ronda cap a Roses fins una mica més amunt de Mas Baltre, on hi ha el següent punt de control. Des de Mas Baltre la vista de Cadaqués és excepcional. Un cop passat el control ens dirigim al Puig Alt, en aquest punt hi ha segurament el tram més bonic de la cursa, una baixada molt maca amb unes vistes magnífiques de Jòncols.

A mig camí del Puig ens trobem amb el darrer control, només queden sis quilòmetres. Una mica de pujada , després baixa que baixaràs, fins a Roses.

Una bonica cursa, tant pel que fa al recorregut, com a les vistes i la organització.

Felicitar a Klassmark per una cursa molt ben organitzada, segur que aquesta cursa serà a la meva planificació del 2013, a tots aquells i aquelles que hi havia als avituallaments pels ànims, a tots els corredors i corredores per fer possible aquests esdeveniments i a la Sílvia per les fotos.

A, i felicitar en Peio per completar la seva primera marató de muntanya.

En Peio content a l'arribada, primera marató al sac!!!!

Resultats
            POSICIÓ     TEMPS
Carles       48          5:17:15
Josep       127         6:27:29

Properament
La setmana vinent no hi haurà nocturna per falta de quòrun, els maratonians descansarem. Les curses que venen, Astrid 21 Gavarres, Volta a la Cerdanya Ultrafons, Kilian Klassic, Cavalls del Vent.
Farem un soparet Intrèkkid tant bon punt trobem una data que ens vagi bé a tots i mirarem de lligar la sortida del Carros de Foc.


  
Salut i a córrer...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada